• Reserveren

    Testen

Over tatoeages

Hoe kan je een ontwerp laten maken?

Ontwerpen worden alleen gemaakt voor klanten die een afspraak hebben staan voor het zetten van een tatoeage. Je ontvangt je ontwerp al een aantal dagen voor je afspraak. Probeer dus met het maken van je afspraak een duidelijke uitleg te sturen van je wensen, met eventuele voorbeeld foto's.

Mocht er iets niet naar je zin zijn wanneer je je ontwerp ontvangt, mag je dit natuurlijk aangeven en wordt dit aangepast. Gaat het over kleine aanpassingen kan je dit ook aangeven op de dag zelf en passen we het samen even aan, zodat alles volledig naar je zin is!

Is het mogelijk om vooraf een consult afspraak te maken?

Voor grote projecten, zoals sleeves of cover-ups worden inderdaad besprekingen gepland. Voor de meeste kleine(re) tatoeages gebeurt dit niet, aangezien dit vaak via WhatsApp (waar je de afspraak maakt) makkelijk te bespreken/uit te leggen is.

Bel afspraak
Ik krijg af en toe ook verzoeken voor besprekingen, wanneer mensen simpelweg erg zenuwachtig zijn voor hun eerste tatoeage, wat mega begrijpelijk is! Dit kan helaas niet altijd i.v.m. de drukte, maar ik wil natuurlijk de afspraak zo prettig mogelijk maken. Hierom stel ik in dit soort situaties vaak voor om een bel afspraak te plannen. Zo kan je even de zenuwen met me delen, de vragen stellen die je wilt, en mij een klein beetje leren kennen. Heb je hier behoefte aan? Laat me dat dan zeker weten!

Is het pijnlijk om een tatoeage te laten zetten?

Dit is een van de lastigste vragen die er is, want dit verschilt per persoon, per plek en zelfs per dag.

Ben je bijvoorbeeld ongesteld, of ben je niet helemaal fit, kan het zetten van een tatoeage zeker gevoeliger zijn. Zorg er dus voor dat je goed voor jezelf zorgt, zodat de ervaring zo fijn mogelijk is. Zorg dat je goed uitgerust bent, en voldoende gegeten en gedronken hebt.

Veel mensen vinden het zetten van de tatoeage ontzettend meevallen, en valt het toch tegen neem ik alle tijd voor je om het rustig aan te doen, en nemen we zoveel pauzes als je wilt!

Wat kan ik beter niet doen voor het zetten van een tatoeage?

Het is belangrijk dat je in de 24 uur voor je afspraak geen alcohol of drugs gebruikt, gezien dit bloedverdunnend werkt, dit geld ook voor de eerste dagen na het zetten van je tatoeage.

Verder is het belangrijk om een beetje 'voorzichtig' te zijn met je huid, de dagen voor je afspraak. Ga bijvoorbeeld niet kort voor je afspraak nog naar de zonnebank. Zorg dat je goed uitgerust bent, en voldoende gegeten en gedronken hebt.

Over je afspraak

Kan je binnen lopen voor een tatoeage?

Dit gaat helaas niet. Ik werk namelijk op afspraak zodat ik alle aandacht aan mijn klant kan besteden. Je kan een afspraak maken via Whatsapp, wanneer de agenda open gaat. Wanneer dit is kan je vinden op de website, of op Instagram (@dragonflyink_)

Mag ik iemand meenemen?

Het is fijn als je hierover eerst even een berichtje stuurt, in sommige situaties is het namelijk niet altijd handig. Maar vaak is het geen probleem! Zorg wel dat het bij maximaal één iemand blijft, aangezien ik me natuurlijk goed wil kunnen concentreren op jou tatoeage!

Persoonlijk raad ik je aan om alleen te komen naar de afspraak, zodat jij je niet laat beïnvloeden door andere over de keuzes van jouw tatoeage.

Mogen kinderen meekomen?

Dit is helaas niet toegestaan. Hoe rustig je kind ook is, het is niet zo praktisch. Als klant of tatoeëerder heb je geen tijd om op een kind te letten. Een kind zou kunnen zorgen voor ongewenste afleiding, ze kunnen per ongeluk tegen de stoel aankomen of aan spullen zitten.

Ik creëer graag de meest optimale omstandigheden zodat jouw tatoeage zo mooi mogelijk wordt!

Algemene vragen

Is er een starttarief?

Het starttarief is €80.

Wil je meerdere kleine tatoeages laten zetten, is het slim om er een paar in één keer te zetten.

Waarom moet er een aanbetaling gedaan worden?

De aanbetaling is er om meerdere redenen. Je doet de aanbetaling om je afspraak te bevestigen, wanneer je deze niet betaald staat de afspraak dus nog niet vast, en kan de plek nog naar iemand anders gaan. De aanbetaling is ook om no-shows te voorkomen, en dienen als schadevergoeding wanneer iemand last-minute afzegt.

Moet je je afspraak in de twee weken voor je afspraak helaas afzeggen? Dan vervalt de aanbetaling. Wanneer je dan dus een nieuwe afspraak wilt maken wordt er een nieuwe aanbetaling gevraagd.

De aanbetaling wordt altijd verrekend op de dag zelf.

Kan ik in termijnen betalen?

Dit gaat helaas niet, voordat je de shop verlaat dient de gehele sessie afgerekend te zijn. Betalen kan bij voorkeur via een betaalverzoek, maar contant betalen of pinnen is beide ook geen probleem!

Wat is de minimum leeftijd om een tatoeage te laten zetten?

Ben je tussen de 16 en de 18 jaar, mag je met toestemming van een ouder/voogd een tatoeage laten zetten bij Dragonfly Ink. Hierbij dient degene die toestemming geeft de gehele afspraak aanwezig te zijn, en is het belangrijk dat je een geldig ID bewijs bij je hebt.

Ben je 18 jaar of ouder mag je zonder toestemming gewoon een tatoeage komen laten zetten!

Nazorg

Hoelang duurt een genezingsproces?

Iedere huid geneest natuurlijk anders, maar de gemiddelde duur van de genezing is 6 weken. Houd er dus rekening mee dat je in de 6 weken na je afspraak je tatoeage niet mag laten weken, en er niet mee in de zon mag. Een tatoeage laten zetten vlak voor je vakantie bijvoorbeeld, is dus niet handig!

Hoe kan ik mijn tatoeage het beste beschermen tegen vaag worden?

Hoe jouw tatoeage verouderd heeft voor een groot deel te maken met je huid en de plek, hierdoor heb je er niet veel invloed op. Maar je kan zeker wat dingen doen om je tatoeages zo mooi mogelijk te houden!

Zorg bijvoorbeeld dat ook na het genezingsproces, je de huid goed blijft hydrateren. Dit kan met verschillende hydraterende crèmes.

Verder is het ontzettend belangrijk dat je de tatoeage altijd insmeert met factor 50 wanneer je in de zon komt. Ook als het koud is, zon is zon. Hier blijft je tatoeage kwalitatief het beste.

Kan ik mijn tatoeage laten bijwerken?

Bijwerken is meestal niet nodig, maar een tatoeage blijft natuurlijk handwerk op een levende huid. Iedere huid geneest anders.

Heb jij tijdens het genezingsproces het idee dat je tatoeage ergens vervaagd? Laat dit dan zeker weten. Stuur tussen week 4 en 6 een foto van je tatoeage naar mij toe, zo kan ik beoordelen of bijwerken nodig is. Mocht bijwerken inderdaad nodig zijn, kan je dit kosteloos op korte termijn laten doen!

(Zorg dat je dit indien nodig binnen de 6 weken na het zetten van je tatoeage laat weten, anders vervalt de garantie. Maak je na de garantie periode een afspraak om je tatoeage bij te laten werken geldt een starttarief van €80.)

Heb je je tatoeage bij een andere shop laten zetten kan er in overleg met de tatoeëerder gekeken worden of bijwerken mogelijk is, hiervoor kan je even contact opnemen via WhatsApp.